Miten tuoda tekoälyyn, automaatioon ja tietoturvaan liittyviä uusia ominaisuuksia yrityksen perinteisiin konesaleihin? Miten modernisoida oman organisaation konesalit? Vastauksen näihin kysymyksiin antaa Azure Arc -teknologia.
“Azure Arc on teknologia, joka luo sillan Azuren ja konesalipalvelimen välille. Tämä mahdollistaa Azuren julkipilven kyvykkyyksien hyödyntämisen organisaation omassa konesalissa. Näin voidaan muun muassa parantaa näkyvyyttä kokonaisinfraan, automatisoida tehtäviä, hyödyntää tekoälyä ja lisätä tietoturvaa julkipilven tietoturvaominaisuuksien avulla”, kertoo Antti Salo, Elisan Head Of Technology, Intelligent IT.
Tämä on erityisen merkittävää yrityksille ja organisaatioille, joilla on omissa konesaleissa sellaisia kriittisiä sovelluksia ja palveluita, joita ei kannata tai voi siirtää julkipilveen sellaisenaan. Omaa konesaliympäristöä pitäisi silti kehittää ja modernisoida.
“Julkipilven kyvykkyyksien avulla oma konesaliympäristö voidaan tuoda edullisesti ja nopeasti 2020-luvulle”, Salo tiivistää.
Yhtenäinen hallinta ja yksi näkymä tuovat kustannustehokkuutta
Azure Arcin avulla yritys saa yhdenmukaisen näkyvyyden koko IT-ympäristöön, niin omiin ja kumppaneiden konesaleihin kuin käytössä oleviin julkipilven palveluihin.
“Olen huomannut, että jo kokonaisnäkymän saaminen on arvokasta asiakkaille, jo ennen kuin otetaan muita Azuren kyvykkyyksiä käyttöön asiakkaan konesalissa”, Salo kertoo.
Kun yritys hallitsee IT-ympäristöään yhtenäisen hallintamallin ja työkalujen avulla, tämä säästää työaikaa ja kustannuksia. Azure Arc voidaan ottaa käyttöön nopeasti ja edullisesti. Azuren käyttäjille valtaosa ominaisuuksista on otettavissa käyttöön omissa konesaleissa ilmaiseksi.
“Voimme monitoroida kaikkia palvelimia ja esimerkiksi niiden tietoturvapäivitysten hallintaa yhdestä paikasta ja automatisoida Azuren työkaluilla manuaalisia ylläpitotöitä. Näin yrityksen IT pystyy keskittymään palvelinten manuaalisen ylläpidon sijaan IT-ympäristön kehitykseen ja modernisointiin.”
Parempi tietoturva ja uusien kyvykkyyksien nopeampi käyttöönotto omassa konesalissa
Microsoft tietoturvatuotteiden ekosysteemi on erinomainen ja voimakkaasti kehittyvä. Azuren julkipilven tietoturva onkin perinteistä konesalia vankemmalla perustalla. Julkipilven avulla oman konesalin tietoturvaa saadaan parannettua ja tietoturvapäivitykset automatisoitua.
“Esimerkiksi Microsoft Defender -tietoturvapalvelun tuotteita voidaan kytkeä osaksi oman konesalin tietoturvaa. Ilman Azuren kyvykkyyksiä tietoturvan parantaminen omassa konesaliympäristössä on paljon haastavampaa”, Salo sanoo.
Azure Arc mahdollistaa Azuren uusien kyvykkyyksien, kuten data- ja tekoälypalveluiden, hyödyntämisen omissa konesaleissa ja omien sovellusten kehitystyössä. Näin omat konesalit pysyvät helpommin ajan tasalla kuin ilman julkipilven kyvyykkyyksien hyödäntämistä.
Hybridipilvellä parhaiten optimoitu IT-ympäristö
Microsoft valitsi Elisan vuoden kumppaniksi ja yhtenä keskeisenä valintaperusteena oli Elisan todella vahva Azure-osaaminen.
“Olemme jo vieneet useita yrityksiä ja julkisia organisaatioita yhtenäisesti hallittuun hybridipilveen, jossa Azure Arc -teknologian avulla saatu kokonaisnäkymä mahdollistaa parhaiten IT-infran kustannusten seurannan ja kokonaiskustannusten optimoinnin”, Salo kertoo.
Julkipilven ja omat tai kumppanien konesalit yhdistävä hybridipilvi antaakin mahdollisuuden ajaa työkuormia aina siellä missä se on kulloinkin järkevintä ja kustannustehokkainta.Tämä tuo joustoa yrityksen IT-ympäristöön ja sovelluskehitykseen.
“Hybridipilvi mahdollistaa IT-ympäristön migraation kohti täysin modernisointua pilvikyvykästä ympäristöä, jossa julkisen pilven kehittyneet teknologiat ja työkalut sekä DevOps-alustat ja -toimintamallit ovat käytössä niin julkipilvessä kuin konesaliympäristössä sekä liiketoimintasovellusten ja uusien palveluiden rakentamisessa.”
Lue myös:
Miten kilpailuttaa IT-ympäristö? Lue vinkit
Näin hybridipilvi täyttää liiketoiminnan tavoitteet
Hybridipilven keskitetty hallinta tuo yhden näkymän yrityksen koko IT-infrastruktuuriin
Tutkimus: Maailmantilanne muuttanut organisaatioiden suunnitelmia IT-infran kehittämisessä