Digitaalinen elämys UROS LIVE -areenalle

Lukuaika < 1 min

Digitalisaatio muuttaa tapahtuma-alaa vauhdilla ja tarjoaa katsojille mahdollisuuden yhä monimuotoisempaan tapahtumaelämykseen myös paikan päällä. Mahdollisuudet nähdään myös uudella UROS LIVE -monitoimiareenalla, jonne tietoliikenneyhteydet rakentaa Elisa.

Joulukuussa Tampereelle valmistuvalla UROS LIVE -areenalla digitaalisuus tekee tapahtumasta aidosti jaetun kokemuksen, jossa livetapahtuman ja -lähetyksen parhaat puolet yhdistyvät. Monitoimiareenalla videokuva sekä muu tietoliikenne välittyy Elisan verkossa ja areenan diginäytöissä hyödynnetään Elisa Videran kehittämää Hummingbird-järjestelmää näyttöjen elinkaaren ja huoltotarpeen seurannassa.

Digitaalisuus mahdollistaa areenojen yleisöille uudenlaisia elämyksiä ja vuorovaikutusta tapahtuman aikana.

– Diginäytöille on nykyään mahdollista tuoda huippulaadukasta livekuvaa ja samanaikaisesti välittää videokuvaa myös katsojan puhelimeen. Puhelimesta voi tällöin esimerkiksi seurata maalikameraa, kelata ja hidastaa lähetysnäkymiä, sekä seurata live-tilastoja. Myös yleisön osallistaminen tapahtuman kulkuun onnistuu sujuvasti hyvien yhteyksien avulla. Reaaliaikaisuuden ansioista jokaisella katsojalla on paikan päällä mahdollisuus räätälöityyn tapahtumaelämykseen, johtaja Owe Ekman Elisa Videralta kuvailee.

 

Digitaalisuus kehittää tapahtumaelämystä UROS LIVE -areenalla

Elisan rakentamat tietoliikenneyhteydet luovat vakaan pohjan Tampereelle valmistuvan UROS LIVE -areenan tapahtumaelämyksen kehittämiselle. Elisa Videra puolestaan tukee digitaalisen tapahtuman välittämistä yleisölle paikan päällä ja verkossa.

– UROS LIVE -areenalla panostamme tapahtumien elämyksellisyyteen ja digitaalisuuden tuomaan lisäarvoon. Elisan verkkoratkaisuilla varmistamme areenan tapahtumille vakaat ja luotettavat tietoliikenneyhteydet. Jatkossa tutkimme myös uusien teknologioiden mahdollisuuksia tapahtumatuotannossa, kertoo UROS LIVE -areenan digitaalisen liiketoiminnan päällikkö Jussi Maaniitty.

5G tuo tapahtuma-alalle uusia mahdollisuuksia

Tapahtuma-ala hyötyy jatkossa 5G-teknologian tuomista hyödyistä, kuten lyhyestä viiveestä ja verkon suuresta tiedonsiirtokapasiteetista. Myös UROS LIVE -areenalla tutkitaan uuden sukupolven 5G-verkon mahdollisuuksia. Tamperelaiset ovatkin pääkaupunkiseudun jälkeen Suomen ahkerimpia 5G:n käyttäjiä.

– Tampereella 5G:n hyödyt on löydetty nopeasti ja tulevaisuudessa haluamme mahdollistaa myös UROS LIVE -areenan vierailijalle ainutlaatuisia tapahtumakokemuksia uuden teknologian kautta. Areenaympäristössä 5G-verkolla olisi mahdollista esimerkiksi yhdistää areenan diginäyttöjä toisiinsa ja luoda 15 000 hengen yleisölle maailmanluokan mobiilielämyksiä, kertoo Elisan Hämeen aluejohtaja Kalle Lehtinen.